• Kamis, 8 Desember 2022

Pernyataan Sikap Tim Kala Sunda Atas Keadaan Sosial Politik Negara

- Sabtu, 29 Januari 2022 | 14:00 WIB
Tim Kala Sunda mengeluarkan pernyataan sikap atas kondisi sosial politik  di negara  kita sekarang ini.*
Tim Kala Sunda mengeluarkan pernyataan sikap atas kondisi sosial politik di negara kita sekarang ini.*

Sampurasun...
Ayeuna urang, dumasar kalender Sunda, nyanghareupan bulan Wesaka. Bulan Wesaka teh weling atanapi pepeling.

Lamun hayang hirup salamet ti lahir nepika batin, geura tuturkeun welinganana atawa pepelingna.

Nu aya atawa wujud bakal moal panggih jeung nu euweuh, tegesna teu linyok bohong moal kasasar nyalampah moal paeh sajroning hirup.

Nu Maha Suci daek ngawujudkeun sifat welas asih ka sakur mahlukNa, kaasup manusa lamun manusa mandang ka diri batur seperti ka diri pribadi, teu mandang bangsa, basa jeung kapercayaan atawa agama.

Rasa Gusti daek nunggalkeun perasaanNana ka sakumna kawula Gusti lamun urang, manusa dina tekad ucap jeung lampah mentingkeun kautamaan hirup.

Indung nu ngandung daek nga-iradatan, ku ayana kodrat, supaya bisa kacumponana pangabutuh lahir jeung batin.

Kacumponana pangabutuh lahir jeung batin bakal karasa jeung kasaksi ku nu sejen, ku sakumna mahluk Mantenna. Malah jadi elmu bekel ngumbara di alam pawenangan.

Bapak nu ngayuga mikanyaah jeung miara budi daya jeung bangsana supaya bageur, nyomponan adat jeung susilana kawula Gusti.

Guru nu mere pituduh supaya bener sacara adeg-pangadeg kapribadian kawula Gusti, moal linyok bohong ka papada kawula.

Halaman:

Editor: Nanang Supriatna

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Update Korban Gempa Bumi Cianjur

Rabu, 30 November 2022 | 17:29 WIB

Polri Siaga Pengamanan Menjelang KTT G20 di Bali

Jumat, 4 November 2022 | 12:21 WIB

Geger Penemuan Bayi di Toilet Pabrik PT SLI Majalengka

Selasa, 1 November 2022 | 15:36 WIB
X