Beureum Bodas na Harigu Indung

Ayank R. Sambara
- Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

 

Merdéka, Ma!

Ku: Ratna Ning Ma...”

HAREWOSNA  kareungeu deui, laju ngahiang hiber kana embun-embunan. Noyod ngolembar Riyab ka bawa angin simpé.

Daun jambu maluguran. Kembangna ngayang na lemah. Di luhur hiji dua ranggeuy pating arulang. Duka nu mana nu rék jadi buah. Keun rek ditungguan.

“Moal ingkah, Ma?”

Manéhna gideug.

“Hayu...!” Leungeun nyolongkrong. Ukur dipelong.

Siga nu sangsi. Tapi bongan pan geus kaiket ku pasini. Keun rek di dieu. Cicing jeung hunyudan tutunggon. Hirup geus akur jeung congo pohpor.

Bulan kari sapasi nu kamari. Geus kureb deui. Kungsi poek peteng peuting, nyeuit ku séléké simpé.

Halaman:

Editor: Ayank R. Sambara

Tags

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X