• Selasa, 6 Desember 2022

Ibing Paleredan Ngeuyeuban Penca Silat Nasional

- Rabu, 16 November 2022 | 08:01 WIB
PENCA Pleredan.*
PENCA Pleredan.*

PURWAKARTA, jabaribernews.com -“Namina teh ibing  Paleredan. Dikembangkeun tina jurus Paleredan,” ceuk Pepen Kusnadi, Ketua Persatuan Penca Silat Indonesia (PPSI) Kecamatan Plered.

Pepen teh ngawalon pananya nu lalajo ngeunaan ibing Paleredan nu beda jeung aliran penca, saperti cimande, cikalong jeung sajabana.

Pepen Kusnadi nu ku salapan paguron penca di Plered dibenum jadi Ketua PPSI Plered 4 Agustus 2019 nyebutkeun ibing Paleredan teh anyar keneh diciptakeunana.

Baca Juga: Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Ibing penca Pleredan diciptakeunana teu ku saurang tapi hasil rereongan salapan paguron penca nu aya di Plered. Ngaropeana jeung ngarautan deuina oge mindeng waktu keur latihan.

Dina dina emprona makalangan, tetela ibing penca Paleredan mampu ngirut masarakat.

Pepen nyebutkeun dina nganggit atawa nyiptakeun ibing penca Paleredan, geus nyampak bahanna: penca Paleredan nu geus lila mekar di wewengkon Kecamatan Plered.

Penca Paleredan kajaba tetep hirup di Kecamatan Plered, oge mekar di 17 kacamatan di Kabupaten Purwakarta.

Baca Juga: Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Halaman:

Editor: Ayank R. Sambara

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Ibing Paleredan Ngeuyeuban Penca Silat Nasional

Rabu, 16 November 2022 | 08:01 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Rupa-Rupa Seuri dina Basa Sunda

Minggu, 6 Februari 2022 | 22:28 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB
X