• Selasa, 6 Desember 2022

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

- Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB
Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh
Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

jabaribernews.com -- Saban WANCI, beurang jeung PEUTING, mimiti BALÉBAT pajar, karuhan dina WAKTU DUHA, hirup ukur PALOBA-LOBA harta, pagedé-gedé huap leuwih gedé batan huap GAJAH. Teu hariwang najan jadi JADI JALMA TUKANG MACIKEUH bari TUKANG NYAWAD batur. Taya rasa sukur, ku NI'MAT NU KACIDA LOBANA, teu hayang TULUNG-TINULUNGAN ku BARANG NU GUNA kalayan IHLAS manahna. Dibéré KATERANGAN NU TÉTÉLA ti Rasul BANI QURAISY, manéhna kalah BAEUD. Padahal manéhna ukur mahluk nu dijieun tina GETIH SAKEUPEUL, dibéré KAMULYAAN jeung PITULUNG ku NU MAHA LUHUNG. Hirup JEMBAR, subur tumuwuh sarupaning pepelakan, anggur, BUAH TIN jeung sajabana, perhiasan reunceum lir BÉNTANG NU NARAWANGAN tengah peuting.

Oge dibere BÉJA yén rék datang KAJADIAN NU RONGKAH, NU NGAGEUMPEURKEUN sakumna MANUSA. Alam dunya GÉNJLONG. SRANGÉNGÉ DIGULUNGKEUN. GUGUSAN BÉNTANG dumadak BEJAD. Langit BAREULAH. Moal aya hiji NAGRI pikeun panglumpatan, najan ngabecir lir kuda perang NU LALUMPAT gancang, najan ngudag béntang NU GANCANG PINDAHNA, Malaikat nu nyabut bakal ngadatangan. Kadituna, dihijikeun jeung JALMA-JALMA KAPIR, siga ABU LAHAB, jadi suluh naraka NU NGENTAB-NGENTAB. ***

 

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X