• Selasa, 6 Desember 2022

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

- Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB
Fiksimini Sunda: Satukangeun kulawarga Pa Hartawan.
Fiksimini Sunda: Satukangeun kulawarga Pa Hartawan.

jabaribernews.com -- Kulawarga Pa Hartawan kacaturkeun minangka kulawarga nu sampurna di lingkunganana. "Keluarga Ideal" ceuk istilah para pupuhu lembur mah.

Pa Hartawan téh tadina mah ukur pamuda basajan nu jolna ti pakampungan, ti pilemburan nu singkur di pucuk ibun, digawé ka kota, motékar, ku kaparigelanana ayeuna jadi pangusaha nu kawilang jugala.

Pa Hartawan meunangkeun jodo ka Non Marisa, anak jalma aya, nya geulis, nya sarjana. Tuluy boga budak, awéwé kakara hiji-hijina, ngaranna Néng Alisa, nu kiwari geus ningcak umur salapan taun. Geulis jeung pinterna nurun ti indung. Di sakola salawasna jadi juara.

Baca Juga: Doa Nabi Adam Memohon Ampunan Setelah Terusir dari Surga, Dilengkapi Nadhom Bahasa Sunda.

Pa Hartawan sakulawarga cicing di gedong sigrong. Pada maruji, ngurus imah sagedé-gedé teu maké tanaga pembantu. Sagala ditangkes ku Non Marisa nyalira. Ngurus bisnis, ngurus imah, ngurus budak, nepi ka masak, sagala bisa.

Siga peuting ayeuna, tuang sasarengan sakumaha biasa. Non Marisa masak opor hayam jeung pais nila.

"Néng, abisin atuh nasinya." Ceuk Non Marisa ka anakna sabab ketempo sangu dina piringna nyésa rada loba.
"Wareg atuda, Bunda." Témbal Néng Alisa.
"Mubadzir itu téh. Ga boléh buang-buang makanan."
"Kanggo Si MaNis wé atuh biar ga mubadzir mah."
"Oh, iya atuh." Ceuk indungna bari tuluy nyokot piring séng anu sisina geus sararonghék. Sésa sangu Néng Alisa dieurihkeun kana éta piring, jeung tulang-tulang hayamna. Ditambahan tulang-taléng urut manéhna jeung cucuk lauk urut salakina.

Baca Juga: Oki Setiana Dewi: Perempuan Kadang-Kadang Suka Lebay, Netizen: KDRT Bukan Aib, Laporkan!

"Yeuh, pasihkeun jung ku Néng ka pengker."
Néng Cika nyuredik, "Ih Bunda, kenapa mesti sama Néng terus, sih? Néng mah badé ka kamar, badé belajar."

"Sakedap, Geulis. Kan Néng mah pinter."
"Alim, ah. Bararau di pengker mah, gareuleuh."
"Néng, katanya Néng téh sayang sama Bunda, Masa disuruh segituh ga mau." Pa Hartawan pipilueun mamatahan.

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X