• Sabtu, 3 Desember 2022

Pupujian Gusti Urang Sarerea, Nadhom Sajarah Nabi Muhammad SAW, Bag. II

- Sabtu, 5 Februari 2022 | 18:10 WIB
Gusti Urang Sarerea, pupujian Sunda nun pangdikawanohna.
Gusti Urang Sarerea, pupujian Sunda nun pangdikawanohna.

jabaribernews.com -- Kalajengan tina Nadhom "Gusti Urang Sarerea" bagian ka-2:

Kapir Mekah kacaturkeun
Barang Nabi nyarioskeun
Mi’raj lain dimulyakeun
Anggur pada nyeungseurikeun.
Pada hasud ngakalakeun
Ti dinya Allah ngersakeun
Kanjeng Nabi dialihkeun
Ka Madinah disirnakeun.

Per sahabat pirang-pirang
Nu buméla milu iyang
Milu ngalih séwang-séwang,
Henteu pisan sumoréang.
Tambah kamulyaan Nabi
Di Madinah asal sepi
Jadi ramé ku nu ngaji
Muji ka nu Maha Suci.

Sapuluh taun lamina
Di Madinah jumenengna
Agama Islam cahyana
Gumebyar ka mana-mana.
Nagri Mekah diperangan
Ahirna kaboyong pisan
Nabi tambah kamulyaan
Yakin lain jijieunan.

Ari yuswa Kangjeng Nabi
Genep puluh tilu pasti
Maqomna di jero nagri
Madinah nagara suci.
Puputrana Kangjeng Nabi
Aya opat anu istri
Siti Zenab nu ka hiji
Ruqoyah hijina deui.

Ummi Kultsum ka tiluna
Siti Fatimah bungsuna
Ari putra nu cikalna
Sidna Qosim kakasihna.
Sidna Abdullah rayina
Ibrahim nu ka tiluna
Éta nu genep putrana
Siti Khodijah Ibuna.

Baca Juga: Pagoda, Si Hijau Cantik Penurun Kalesterol

Sidna Ibrahim Ibuna
Mariyah jenengannana
Istri ti Mesir asalna
Tah kitu turunanana.
Putra nu pameget kabéh
Pupus keur aralit kénéh
Nu istri carogéna téh
Para sahabat nu soléh.

Siti Zenab carogéna
Abul ’Ash jenengannana
Siti Ruqoyah carogéna
Sidna Ustman mimitina.
Geus Siti Ruqoyah hilang
Anjeuna turun ka ranjang
Ummi Kultsum putri lenjang
Ditikah gentos nu hilang.

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Ibing Paleredan Ngeuyeuban Penca Silat Nasional

Rabu, 16 November 2022 | 08:01 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Rupa-Rupa Seuri dina Basa Sunda

Minggu, 6 Februari 2022 | 22:28 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB
X