Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

- Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB
Fiksimini Sunda.
Fiksimini Sunda.

jabaribernews.com -- Jam dalapan beurang, Mang Ocad karék kuniang hudang. Cengkat tina dipan bari kuliat jeung babatek. Blus ka dapur bari gégétrét jeung keukeureuceuman. Kerelek heuay. Mukakeun tudung saji, ukur aya kéjo, geus rada tiis da meureun dijait ti janari. Deungeuna mah can kasampak.

Luak-lieuk, suwung. Sigana mah pamajikanana can balik ti pasar. Balanja keur bahan dahareun iderkeuneun.

Tapi teu lila sabot Mang Ocad ka cai, kuruduk ojég ka hareupeun imah nganteurkeun Bi Anah. Éta pamajikan mang Ocad turun tina ojég bari ngais budak jeung angkaribung ku babawaan.

Baca Juga: Tifatul Sembiring Menganggap Pernyataan Edy Mulyadi Bukan Hinaan, Fathan Sembiring: Mingkem, Beh!

Sup ka dapur, bru wéh kérésék babawaan mah ditambrukeun deukeut méja. Geus kitu mah gura-giru ka kamar muka aisan ngedengkeun budakna nu kadéngéna keur rungsing.

"Beurang pisan balik ti pasar téh?!" tanya Mang Ocad bari nyampeurkeun kérésék balanjaan nu nambru gigireun méja dapur. Bi Anah teu némbal, kalah ka kadéngé budak ceurik beuki tarik.

"Manéh mah budak keur gering dibawa kukurilingan ka pasar. Lieureun, tah," Mang Ocad gegelendeng bari ngorehan balanjaan. Eusina dibudalkeun hiji-hiji. Béas, tarigu, minyak, gula, huut...

"Naha kalah mentingkeun parab hayam? Mana hakaneun uingna ieu téh?" cenah. Puguh titadi téh lapar nungguan nu balik ti pasar.

Bi Anah teu némbalan kénéh, ongkoh keur mépéndé budak sangkan geura tibra, ongkoh cararapé katambah capé haté keuheul ka salakina nu ukur bisa ngoméntar. Acan tadi di pasar hahargaan beuki nararaék waé. Matak pusing kana pikiran. Boro-boro aya keur jajan buru-burueun nu di imah.

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X