Fiksimini Sunda: Gamis Sarimbit jeung Kelom Beureum Ngora

- Sabtu, 22 Januari 2022 | 13:46 WIB

Bungkusan dibuka, eusina sendal kelom, alus pisan. Diajaran, meujeuhna. Geus apal wé meureun ukuran suku kuring.

Diajaran leuleumpangan kékétéplékan di téras, deuh ngareunah pisan. Warnana ogé mani lucu, polétna beureum ngora tapi teu matak sérab.

Baca Juga: Naga di Gunung Galunggung Tasikmalaya Jawa Barat Katanya Menyukai Lagu Sunda Klasik

Enya, mantes keur gamis beureum anu basa pangmeulikeun bulan kamari, modél jeung warnana sarua pisan jeung nu manéhna.

Kabayang meureun mun makéna bareng seug ngaréndéng, moal teu jiga angka sapuluh. Ceuk batur téh meureun siga iklan jamu pelangsing, kuring mah diaksaraan "sebelum", si Éta mah "sesudah". Olot gembrot burayot vs si cantik camperenik, tebih bumi ka langit.

Nu matak sakumaha alusna gé éta gamis, kuring teu hayang maké, ti saprak dibéré tuluy dijejelkeun di juru balong, dipake nyocokan liang keuyeup. Cua ka nu méréna, nyebutna mah gamis hadiah ti Si Ayah, sagala gé disamikeun.

Disamikeun nanahaon, geuning tara hayang balik ka nu kolot mah, betah keneh ngeukeupan nu ngora si Ayah téh, alesan proyék. Aki-aki orowodol di ayah-ayah. Cuih! Mani geuleuh! Teu sudi aing kudu dibaju seragam sarua jeung maru. Kelom diudar. Belewer! dibalédogkeun ka ucing nu keur paséa. ***

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X