• Selasa, 6 Desember 2022

Fiksimini Sunda: Gamis Sarimbit jeung Kelom Beureum Ngora

- Sabtu, 22 Januari 2022 | 13:46 WIB

jabaribernews.com -- Isuk kénéh sabot kuring keur sasapu di téras, tirilik aya motor métik nyampeurkeun. Nu mawana awéwé jangkung leutik maké setélan kantor, di hélm pulas kayas, mani camperenik, jaba sarareungit.

"Ngantor, Néng?" tanya Kuring.

"Muhun, Téh. Nyimpang heula ka dieu, hoyong nyanggakeun ieu, oléh-oléh kamari seminar di Bandung." Cénah baro song, ngasongkeun bungkusan. Teu kosi turun heula tina motor.

Ku kuring ditampanan, "Naon, Néng? Mani ngarérépot?"

"Ah, henteu. Éta ningali kelom geulis lalucu, nya mésér dua pasang, kanggo abdi sareng kanggo Étéh. Nyurup geura sareng gamis beureum téa. Ké pami syukuran sepitan Cép Adit urang anggo sasarengan, Téh. Sarimbit!" Manehna seuri.

Baca Juga: Khasiat Seledri Bukan Sekedar Pewangi Tapi Anti Hipertensi

"Oh, kitu? Nuhun atuh."

"Sareng aya salam ti si Ayah, hapunten moal waka kadieu saurna, proyékna teu acan réngsé."

"Oh, muhun, teu sawios."

"Yu atuh, Téh." Jius, nu geulis indit deui.

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X