Fiksimini Sunda: Jatukrami

- Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Gusti... na enya éta téh Sri? Teu pahili jeung widadari? Dikabaya bodas buburicakan, disinjang nambihan lenjang, mastaka ditudung hérang disigeran, dironcé kembang. Cahayaan.

Sri ngarérét ka kuring, imut saeutik. Sri, sobat dalit ti leuleutik, apal ti keur boloho jeung olol-léhona, wawuh ti keur curumut jeung goréng patutna. Ayeuna ngajanggélék jadi widadari nu geulis kawanti-wanti.

Kuring deg-degan, ngabayangkeun sagala rupa, mun seug keur ngucap ijab kabul téh ngadak-ngadak serangan jantung, atawa katarajang stép, kejang, atawa ngadadak struk? Mun...

"Tarima abdi nikah ka Néng Sri Hartati binti Sukarsa kalayan mas kawin perhiasan emas salapan puluh lima gram dibayar kontan!"
Euh... Ngageleser, siga neleg goyobod.

"Sah?"
"SAAAAAH!!!!"

Raéng, lain saukur saksi nu duaan, kabéh nu haladir milu némbalan. Kuring ngeluk, teu kaampeuh cimata murubut. Teu sangka, geuning laksana kuring jeung Sri jadi kulawarga.

Dina waktuna masrahkeun maskawin, pangantén dititah nangtung pahareup-hareup, pok-pokanana dipapatahan ku naib: "Sri, bojo akang, akang nyanggakeun mas kawin emas salapan puluh lima gram dibayar kontan."

"Hatur nuhun, ditampi ku abdi. Jazakallaahu khairan katsira fiddunya wal akhirat." Tembal Sri bari tuluy sun tangan.

Celengok, tarang Sri dicium ku pangantén lalaki. Kuring ngabalieur nyieuhkeun cimata, teu wasa nyaksianana. Bagéa bapa, tulus jatukrami jeung Sri, bébéné haté abdi nu ayeuna geus resmi jadi indung téré. Wilujeng ngambah rumah tangga, Sri, aéh... Mamah... ***

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X