Fiksimini Sunda: Jatukrami

- Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Baca Juga: Netty Prasetiyani Minta Pemerintah Akui Eksistensi Pekerja Rumah Tangga

"Heug atuh moal kuliah mah diajar usaha wé jeung Bapa. Da isukan gé meureun keur saha-saha kénéh ari lain ku maranéh mah diurusna." Ceuk Bapa harita.

Tapi dasar kuring kuled, nuturkeun téh nuturkeun wé wungkul, bari jeung gawéna mah can bisa-bisa. Loba luntang-lantung wé nu puguhna mah.

Boga gawé éta gé, jadi tukang antar-jemput Sri ka tempat gawé. Geus jadi kacapangan unggal poé. Komo mun Sri bagian balik peuting, méméh tutup gé geus nangkring kuring mah di parkiran. Sri ukur gogodeg.

"Na rék kieu waé, Sép, hirup téh?" Tanya Sri hiji peuting basa keur diboncéng.

"Naon ieu téh?"

"Enya, hayoh wé lugah-ligeuh nganteur jemput kuring. Moal aya kamajuan atuh Asep."

"Jeh, ieu gé keur maju, ku bénsin." Témbal kuring sakecemplungna. Sri ukur ngarénghap jero.

Kuring jeung Sri mémang teu pernah "jadian", kuringna teu pernah "némbak" deuih. Tapi batur bangun surti, kuring duaan geus dianggap pasangan. Deukeut leuwih ti deukeut. Basa mamah gering parna, Sri nu purah bulak-balik ngaulaan bari nyuluran ngurus dua adi kuring nu laleutik keneh. Mamah dipiindung, da mamahna Sri geus ngantunkeun ti payun. Nalika mamah tilar dunya sababaraha waktu katukang, Sri ceurik gagaukan, asa dua kali ditingggalkeun ku indung meureunan.

Réngsé acara sérén sumérén, nincak acara rapalan. Pangantén awéwé diogan bijil ti imah.
Sri kaluar, kuring ngalieuk, haté ngalenyap ....

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X