• Selasa, 6 Desember 2022

Fiksimini Sunda: Jatukrami

- Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

jabaribernews.com -- 

Imbreung ....
Rombongan pangantén lalaki nepi di hareupeun lawang gapura pangantén awéwé, sora degung nu ngangkleung ti isuk mula ganti Solawat Marhaba.

"Ah, teu resep sésérahan téh teu momobilan heula." Haréwos Wa Tuti ka Ceu Édah.

Kuring teu maliré nu tingkucuwes di tukangeun. Sabodo barina gé saha nu nitah nganteur. Geus karuhan ieuh imah kuring jeung imah Sri téh teu sirikna sataweuran. Panto imah kuring ka panto imah Sri ukur sapuluh méteran.

Wa Tuti mah ti kamari pok deui-pok deui: "Teu kudu dianteur lah, deukeut ieuh. Jaba geus jebrog, ludeung sorangan." Cenah, bari tuluy tingcikikik jeung nu keur marasak.

Baca Juga: Basa Sunda Diusik, Urang Sunda Ngulisik, Buntut Pernyataan Arteria Dahlan yang Meresahkan

Acan rupa-rupa panglédék séjén ti séjén jinis. Enya gé teu langsung hareupeun kuring, tapi da kadéngé, ongkoh siga nu ngaharajakeun kétang.

Malahan ti peuting mula tukang sonsistem di imah Sri ngahajakeun muter lagu "Pacar Lima Langkah", sakapeung ukur diseling ku "Abégé Tua".  Nepi ka bosen, nepi ka laguna kaapal cangkem. Haté mah hayang protés, tapi dipikiran deui asa lain pihadéeun.

Gék, kuring jeung anggota rombongan pangantén diuk di tempat nu geus disadiakeun. Teu ragab sup kadieu téh da tileuleutik oge purah idek liher di imah Sri. Bubuhan kuring jeung Sri téh sapantaran. Sakola ti SD, SMP, SMA babarengan.

Ongkoh indung kuring jeung indung Sri siga nu ngahaja silih pihapékeun. Kamana-mana weléh kudu bareng. Dititah kuliah ogé kuring mugen, alesana da Sri ogé henteu. Kalah milu lumur-lamar gawé ka minimarkét. Sri mah tuluy katampa gawé, ari kuring basa aya panggilan tésting kalah gering. Tungtungna ku Bapa kalah titah babantu pagawéanana di pabrik pangragajian kai. Sakituna mah usaha Bapa téh minangka rada maju, kana jual-beuli kai.

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X