• Selasa, 6 Desember 2022

Fiksimini Sunda: Pageuh

- Sabtu, 15 Januari 2022 | 08:20 WIB

jabaribernews.com -- Kacaritakeun aya hiji kulawarga, salaki jeung pamajikan, anu rumah tanggana kasebutna awét rajét, purah paséa.

Mindeng pisan hung-héng pagétréng, sakapeung parabot dapur brong-brang tingkalayang, untung wé imahna nenggang jauh ti tatangga, teu matak ibur salembur. Najan kitu teu weléh pageuh ngahiji nepika boga anak hiji.

Sanggeus boga anak, pangadatan angger teu robah, meus-meus hoghag, sakitu hareupeun anakna nu geus nincak umur 6 taun.

Baca Juga: Saling Tampar, Begitulah Cara Senior Pramuka SMAN 1 Ciamis Membentuk Karakter

Hiji poé, waktu keur gur-ger paraséa di dapur, alatan béak kasabaran si salaki nampiling pamajikanana sataker kebek nepika éta awéwé nyuksruk, tarangna neunggar juru hawu, ngocéak, tuluy kusek teu usik-usik.

Salakina reuwaseun, dirampaan téh pamajikana ngulahék teu empés-empés.

"Alah! Cilaka!" Geumpeur, rampang-reumpeung. Untungna harita anakna euweuh keur ulin.

Layon pamajikana geuwat diabuskeun kana karung, tuluy dipanggul dibawa ka leuweung nu langka kasaba ku jalma.

Baca Juga: Indonesia Berada di Lingkaran Rawan Gempa Bumi The Ring of Fire

Sanggeus nepi, manéhna ngali taneuh, tuluy éta mayit dikubur jeung karung-karungna.

Halaman:

Editor: Iim Nurhalimah

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Beureum Bodas na Harigu Indung

Sabtu, 26 November 2022 | 17:00 WIB

Fiksimini Sunda: Gamis Lebaran

Jumat, 15 April 2022 | 05:29 WIB

Fiksimini Sunda: Surat-Surat Tilu Puluh

Sabtu, 9 April 2022 | 05:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nyanghareupan Puasa

Sabtu, 2 April 2022 | 11:35 WIB

Carpon: Lalampahan Darpan Neangan Ajengan

Selasa, 8 Maret 2022 | 18:10 WIB

Fiksimini Sunda: Nu ngaringkuk di Pos Ronda

Senin, 28 Februari 2022 | 21:19 WIB

Fiksimini Sunda: Hayang Tepung Taun

Selasa, 15 Februari 2022 | 10:00 WIB

Fiksimini Sunda: Satukangeun Kulawarga Pa Hartawan

Selasa, 8 Februari 2022 | 16:14 WIB

Fiksimini Sunda: Papanggihan

Sabtu, 5 Februari 2022 | 19:48 WIB

Fiksimini Sunda: Satengahing Sagara Tresna

Kamis, 3 Februari 2022 | 22:13 WIB

Fiksimini Sunda: Neang Cai

Rabu, 2 Februari 2022 | 19:06 WIB

Fiksimini Sunda: Kabagjaan nu Sampurna

Selasa, 1 Februari 2022 | 14:02 WIB

Fiksimini Sunda: Dina Mangsana Balik.

Jumat, 28 Januari 2022 | 19:37 WIB

Fiksimini Sunda: Mabok Sabu

Kamis, 27 Januari 2022 | 09:08 WIB

Fiksimini Sunda: Ririwa Era Parada

Selasa, 25 Januari 2022 | 22:04 WIB

Fiksimini Sunda: Ngadadak Piral

Senin, 24 Januari 2022 | 14:00 WIB

Fiksimini Sunda: Nalika Lilir Tengah Peuting

Jumat, 21 Januari 2022 | 02:47 WIB

Fiksimini Sunda: Jatukrami

Rabu, 19 Januari 2022 | 08:48 WIB

Fiksimini Sunda: Nu Ngasruk Handapeun Bulan

Senin, 17 Januari 2022 | 18:04 WIB
X